Bemærk tarmvæggens enkelte lag (tunica mucosa, tela submucosa, tunica muscularis og tunica serosa) samt de karakteristiske høje slimhindefolder, plicae circulares, og hvilke lag, der danner disse (tunica mucosa og tela submucosa).
På plicae ses villi intestinales, hvoraf mange er skåret på skrå. Nogle enkelte er ramt på langs. Villi består af lamina epithelialis og lamina propria. Imellem villi ses de Lieberkühnske krypter, der strækker sig ned i lamina propria.
På epithelcellerne bemærkes børstesømmen (mikrovilli), der viser sig som en kraftig rød linie. Kernernes udseende og beliggenhed bemærkes også. Imellem epithelcellerne findes de spredte bægerceller, der kan være lidt svære at skelne, da de er farvet meget svagt. De kan kendes på deres afrundede form og det lyse, blærede cytoplasma. Centralt i villi ses den meget cellerige lamina propria med enkelte glatte muskelceller. Forsøg at finde kapillærer og et centralt chyluskar.
I de Lieberkühnske krypter er det muligt at finde celler i mitose (stamceller) samt Paneth celler, der kendes på røde granula i den luminale del.
I tyndtarmen kan der i lamina propria findes lymfefollikler, som eventuelt strækker sig ned i tela submucosa.
Tunica muscularis udgøres af 2 lag (stratum circulare, stratum longitudinale) adskilt af bindevæv indeholdende plexus myentericus (Auerbachi) og Cajals interstitialceller.
(Læg mærke til forskellene imellem dette præparat og jduodenum (SH 41) - udseendet af villi og tilstedeværelsen af de Brunnerske kirtler i tela submucosa i duodenum).